Tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan Eskişehir Hamam Müzesi, 22 Ekim 2022 tarihinde ziyarete açılmış olup geleneksel Türk hamam mimarisi göz önünde bulundurularak modern bir tasarımla inşa edilmiştir.
Yıkanma kültürünü geçmişten günümüze ele alan Eskişehir Hamam Müzesi; Antik Çağ’da ve Roma’da Yıkanma Kültürü, Anadolu Hamam Tarihi, Koku - Hamam ve Tanıkları, Resimlerle Hamam Kültürü, Kadın Hamam Kültürü, Erkek Hamam Kültürü, Hamam Kültürü, Müze Koleksiyonu Sergileme Alanı ve Eskişehir Hamam Belgeseli Gösterim Odası olmak üzere sekiz alandan oluşmaktadır.
Üç katlı müzenin giriş katı; hamam mimarisinde camekan (soğukluk) alanını temsil etmekte olup kubbenin altında dört yanında aslan başı bulunan bir süs havuzu yer almaktadır.
Hamamlarda asma kat olarak bilinen bölümü temsil eden ikinci katta, nalınlardan hamam taslarına her biri ayrı detaylara sahip hamam eşyalarının bulunduğu sergileme alanının yanı sıra Eskişehir’in sıcak sularının ve hamamlarının anlatıldığı, Eskişehir Hamam Belgeseli Gösterim Odası bulunmaktadır.
Eskişehir Hamam Müzesi, açıldığı günden 2024 yılının başına kadar yerli ve yabancı 50 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlamıştır.