Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlenen “2026 Cumhuriyet Kupası Belediye Çalışanları Futbol Turnuvası”, futbolseverlere heyecan dolu anlar yaşatarak başladı. Turnuvanın ilk maçında ESKİ Genel Müdürü Niyazi Solak başlama vuruşunu gerçekleştirerek büyük heyecanın startını verdi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen turnuvanın açılış karşılaşmaları, ESKİ Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Belediye çalışanlarının hem spor yapmalarını hem de kurumlar arası dayanışma ve birlikteliği güçlendirmelerini amaçlayan turnuvada, takımlar şampiyonluk için mücadele edecek.
Turnuvanın başlangıç maçında sahaya çıkarak sembolik başlama vuruşunu gerçekleştiren ESKİ Genel Müdürü Niyazi Solak, tüm takımlara başarılar dileyerek turnuvanın centilmence ve dostluk içerisinde geçmesini temenni etti.
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Tezcan Al da, turnuvanın geleneksel hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tezcan Al, sporun ve dostluğun birleştirici gücüyle bir araya gelmesinin önemine dikkat çekerek, tüm takımlara başarılar diledi.
10 TAKIM ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE EDECEK
Büyük bir rekabete sahne olması beklenen 2026 Cumhuriyet Kupası’nda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi bünyesinde görev yapan çalışanlardan oluşan 10 takım mücadele edecek.
Turnuvada; EBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, EBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı, EBB Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, EBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi Başkanlık, EBB Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü, EBB Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve EBB Başkanlık takımları şampiyonluk mücadelesi verecek.
İLK MAÇLARDA GOLLÜ BAŞLANGIÇ
Turnuvanın ilk gününde futbol heyecanı ve gol sevinçleri bir arada yaşandı. Açılış karşılaşmalarında EBB Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı karşısında sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılırken, Trafik Şube Müdürlüğü ile Ulaşım Filo arasındaki mücadeleyi ise 2-1’lik skorla Trafik Şube Müdürlüğü kazandı.
Cumhuriyet Bayramı coşkusunu sporun birleştirici gücüyle sahaya taşıyan turnuvada, önümüzdeki günlerde oynanacak karşılaşmalarla heyecan devam edecek.
Bu web sitesinde kişisel veri işleyen çerez kullanılmamaktadır.