Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Şubat ve Mart ayı içerisinde şehrimizde faaliyet gösteren un ve unlu mamullerin yapıldığı fırınları denetlediler.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Eskişehir’de faaliyet gösteren un ve unlu mamullerin yapıldığı fırınlara, temizlik, iş yeri ruhsatı, ürünlerin gramajı ve hamur yapımında kullanılan suların klor oranlarını denetlediler. Yapılan denetimlerde hijyen ve sağlık koşullarına uymayan fırınlara uyarılarda bulunan ekipler fırınlarda çıkarılan ekmekleri hassas tartılarla ölçerek gramajı düşük olan ekmekleri topladılar. Umumi temizliğe riayet etmediklerinden dolayı 13 fırına ve eksik gramajlı ekmek satışı yapıldığı tespit edilen 4 fırına haklarında tutanaklar düzenlenerek Büyükşehir Belediye Encümenine sevk edildiği bildirildi. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi 12 fırına için süreli yazılı ihtar verildi. Ayrıca 42 fırından alınan su numuneleri ESKİ Genel Müdürlüğünde analiz ettirilip, suların şebeke suyu olduğu tespit edildi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Daire Başkanı Ümit Güney, Eskişehirlilerin sağlıklı hijyenik ve gramajına uygun ekmek tüketmeleri için ekiplerin denetimlerini sürdüreceğini belirtti.
Kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler (cookie) kullanmaktayız. Bu web sitesini kullanarak çerezleri kullanmamıza izin vermiş olursunuz.