İDARİ ŞEMA

İtfaiye Dairesi Başkanlığı

ÖZGEÇMİŞİ

1963 yılında Denizli’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Denizli’de bitirdi. 1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans derecesi, 2022 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden Doktor ünvanı aldı.

1986 yılında başladığı Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesindeki görevinden sonra 2022 yılından itibaren Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde sırasıyla; Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı ve 2025 yılında İtfaiye Dairesi Başkanı olarak atandı.

GÖREVLERİ
  1. Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek.
  2. Her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek; arazide, su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmak.
  3. Su baskınlarına müdahale etmek.
  4. Afet ve acil durumlarda arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak.
  5. 27/11/2007 tarihli ve 2007/12937 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ile verilen görevleri yapmak.
  6. 30/9/2020 tarihli ve 3033 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Tehdit ve Tehlikelere Dair Görev Yönetmeliği kapsamında kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer olaylara yangın durumunda ilk müdahalede bulunmak, keşif-tespit, arama/kurtarma faaliyetlerinde 3/1/2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmî Gazete?de yayımlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili çalışma grubuna destek vermek, dekontaminasyon görevlerini valilik ile iş birliği içerisinde yerine getirmek.
  7. Halkı, kurum ve kuruluşları itfaiye hizmetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek ve bu konuda tatbikatlar yapmak.
  8. Kamu ve özel kuruluşlara ait itfaiye birimleri ile gönüllü itfaiye personelinin eğitim ve yetiştirilmesine yardım etmek; bunların bina, araç-gereç ve donanımlarının itfaiye standartlarına uygunluğunu denetlemek ve bu birimlere yangın yeterlilik belgesi vermek ve gerektiğinde bu birimlerle iş birliği yapmak.
  9. Belediye sınırları dışındaki olaylara müdahale etmek.
  10. Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre Belediye Meclisince tespit edilecek ücret karşılığında baca temizliği yapmak ya da belediye tarafından yetkilendirilmiş kişi ve kuruluşlara yaptırmak ve bacaları yangına karşı önlemler yönünden denetlemek.
  11. Talep edilmesi halinde orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarına katılmak.
  12. İmar planlarına göre parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı madde depolama yerlerinin tespiti için ilgili birimlere görüş bildirmek.
  13. İşyeri, eğlence yeri, fabrika ve sanayi kuruluşlarını yangına karşı önlemler yönünden denetlemek, bu konularda mevzuatın öngördüğü raporları vermek ve görüş bildirmek.
  14. İtfaiye teşkilatları, afet ve acil durumlar ile ilgili görevlerini 24/02/2022 tarihli ve 31760 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yürütür.