İDARİ ŞEMA

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı

ÖZGEÇMİŞİ

1978 yılında Bulgaristan Razgrat’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de bitirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 2023 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans derecesi aldı.

1999 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünde kent bilgi sistemleri yöneticisi olarak göreve başladı ve sırasıyla; Bilgi İşlem Şube Müdür vekilliği, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı, muhtarlıklardan sorumlu Daire Başkanı görevlerinde bulundu. 2018 yılında Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı olarak atandı.

GÖREVLERİ
  1. Belediyemiz adına gelen tüm evrakların otomasyon sisteminde kayda alınarak Üst Yönetim tarafından havale edilmesini ve havale edilen evrakların ilgili birimlere zimmet karşılığında dağıtımını sağlamak.
  2. Meclis gündemlerini hazırlayıp Başkan'ın onayına sunmak, onaylanan gündemin zamanında meclis üyelerine dağıtılması ile Belediyemiz ilan panosuna asılması ve internet sitesinde yayımlanması yoluyla halka duyurulmasını sağlamak.
  3. Meclis kararlarını yazmak, divan kâtiplerine ve meclis başkanına imzaya sunmak, meclis kararlarını gereği için ilgili birimlerine göndermek.
  4. Meclis toplantılarında kaydedilen konuşmaları deşifre ederek tutanaklara geçirmek, divan kâtiplerine ve meclis başkanına imzaya sunmak.
  5. Meclis kararlarının yasal süresi içerisinde yürürlüğe girmesi için Valilik Makamına gönderilmesini, meclis karar özetlerini ilan panosuna asılmasını sağlamak.
  6. Encümen kararlarını düzenleyerek üyelere imzalatılmasını sağlamak.
  7. Encümen kararlarını gereği için ilgili birimlerine göndermek.
  8. Encümen karar özetlerinin encümen defterine yazılmasını sağlamak.
  9. Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik usul ve esaslarınca, imhaya ayrılacak evrakın tespitinin yapılarak ayıklama ve imha komisyonlarının kurulmasını sağlamak ve Başkan onayının alınmasından sonra imha işlemlerini gerçekleştirmek.
  10. Belediye kurum ve birim arşivinde bulunan ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına teslim edilmeyen arşiv malzemesi ile arşivlik malzemeyi her türlü zararlı tesir ve unsurlardan korumak, tasnif etmek ve saklamak.